Skip to content

Kuka siis olen?

Oltiin aika monesta asiasta eri mieltä, mutta ei se haittaa, kun tietää että osaat oikeasti ajatella ihan omilla aivoilla.

Kaverini ja entisen kolleegani kommentti kun ilmoitin ehdokasnumeroni hänelle kuntavaaleissa 2021

Minä

Olen 47-vuotias vantaalainen, en syntyperäinen. Alkujaan olen kotoisin Porvoosta, mistä 90-luvun lopussa muutin Helsinkiin. 2007 muuttui kirjat Vantaan puolelle missä ne ovat siitä lähtien pysyneet.

Vantaalla olen asunut pitkälti Korson “ympäristössä”, Korso-Mikkola-Koivukylä akselilla. Silti olen sitä mieltä että Vantaata pitää käsitellä yhtenä isona kokonaisuutena.

Koulutukseltani olen laskentatoimen merkonomi, ajalta ennen atk-kirjanpitoa.

Perheeseeni kuuluu tällä hetkellä vain aviovaimo. Vaimoni tuli Suomeen pysyvästi 2014 syksyllä. Hänelle parasta Suomessa on talvi ja erityisesti lumi. Kuulostaa oudolta kuulla tällainen ihmiseltä joka tulee maasta missä kylmä ilma vastaa Suomen normaalia kesäpäivää.

Liike Nyt herätti kiinnostuksen jo heti alkumetreillä 2018. Oli tullut tietty halu yrittää vaikuttaa asioihin muutakin kuin valittamalla niistä tutuille tai verkossa. Kuntavaalit 2021 oli ensimmäinen missä pääsin olemaan ehdokkaana.

Mitä

Oman yrityksen perustin alkuvuodesta 2002. Alkujaan web-pohjaista tuotantoa mutta huono tuuri vähän potkaisi alkuvaiheessa. Syksyllä 2002 jouduin pienimuotoiseen onnettomuuteen mistä tuli yhteensä 3 viikon sairaalassa vietetty ajanjakso sekä yli puoli vuotta sairaslomaa.

Tämä muutti yrityksen toimialaa tuoden laitemyynnin ja näihin liittyvät palvelut. Samalla tuli tehtyä vielä jonkin verran web-projekteja. Kunnes tuli 2007, jolloin sitten iski yrittäjien ammattisairaus eli burnout ja vakava masennus. Tämä aiheutti niin paljon ongelmia elämääni että takaisin jaloille pääseminen vei liian pitkään, vuosia.

Tähän vaikutti myöskin isot muutokset juuri masennuspoliklinikoissa mitä keskitettiin ja lopetettiin pieniä. En ollut täysin kykeneväinen menemään isoihin tiloihin heti alussa. Kuitenkin lääkkeet, terapiat, lääkärin vaihtamiset sekä kuntoutus auttoi pääsemään jaloille. Aikaa tähän kului ihan liian pitkä aika, 7-8 vuotta ennenkuin alkoi olemaan puolittain työkuntoinen.

Ehkä yksi isoja parannuksia omaan vointiin oli kun pääsin Vantaan kaupungille töihin “pätkäsopparilla”. Tästä taas tuli halu jatkaa oman yrityksen piirissä.

Nykyään taas tulee pelattua eri tasoisten IT-asioiden parissa. Vahvasti painottunut palvelinlaitteistoon ja niiden ohjelmistoihin.